Hoe kom ik uit mijn hoofd en in mijn lichaam?

Als gediplomeerd massagetherapeut zorg ik dat je aandacht gaat van je hoofd naar je lichaam. Je wordt je bewust van je lichaam en je ontdekt wat je lichaam wil vertellen. Zo help ik je om je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Mijn naam is Alfred Scholten (1974) en ik woon samen met mijn partner Eddie. Mijn leven bestaat uit : sporten, genieten van mooie dingen, reizen. Verder voel ik mij geïnspireerd vanuit mijn christelijke achtergrond.

Mijn verhaal:

Ik had geen contact met mijn lichaam

Ik heb zelf ervaren hoe het is om veel bezig te zijn met ‘hoofd’zaken en niet meer in contact te zijn met je lichaam. Op mijn werk was ik alleen maar met mijn hoofd bezig: cijfers verwerken, e-mails lezen en sturen en dan altijd bezig met deadlines. Thuisgekomen gingen mijn gedachten continue over wat ik nog niet had gedaan of nog moest doen. Daarna bedacht ik hoe de vrije uurtjes ‘nuttig’ kon besteden. Mijn hoofd liep langzaam vol en er kwam maar geen rust in mij. Een overvol hoofd en een onrustig, lusteloos lijf door stress.

Van mijn onrust verlost

Ik heb hulp gezocht bij een coach en uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een massagetherapeut. Tijdens de massagesessies ben ik gaan luisteren naar wat mijn lichaam mij wil vertellen.
Ik ben meer bewust geworden van mijn lichaam. Meer vanuit mijn lijf en minder in mijn hoofd gaan leven. Zo kwam ik via mijn lichaam tot oplossingen om mijn “hoofdzaken” te beteugelen. Ik besefte toen pas dat mijn lichaam nooit liegt over wat er binnenin mij bewust of onbewust speelt.

Opleiding massagetherapeut

Ik verlangde ernaar om meer contact met mensen en ook intuïtief en fysiek bezig te zijn. Enthousiast door mijn ervaring bij de massagetherapeut heb ik  een vierjarige HBO-opleiding Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht gevolgd.

Afgelopen jaren heb ik reeds vele mensen kunnen laten ervaren hoe een holistische massage bewust maakt en tegelijk zorgt dat je helemaal tot jezelf kan komen. Dat is de kracht van het aanraken.

Mijn missie:

Ik wil jouw begeleiden bij bewustwording van eigen je levenshouding in het hier-en-nu. Ik geef jouw lichaam het woord met behulp van massages en oefeningen.
Zo ontstaat er een verbinding tussen lichaam en geest en balans.

Alfred Scholten

Alfred Scholten

Ben je ook benieuwd wat jouw lichaam jezelf te vertellen heeft tijdens een massage?

Pijn is een toespraak die je lichaam houdt over een onderwerp dat voor jou van levensbelang is op een wijze die het best je aandacht trekt.

Mijn visie:
Eenheid van lichaam en geest

Ik werk vanuit een holistische visie en bekijk de mens in zijn geheel.

Jij hebt als mens-zijn te maken met allerlei verschillende niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Zodra er een verstoring is van één van deze niveaus dan heeft dit invloed op andere niveaus. Uit een verstoring kunnen klachten ontstaan.

Klachten zijn waardevolle signalen van onbalans.

Hoe vervelend een lichamelijke klacht of symptoom ook kan zijn, vanuit de holistische visie gezien is dit een waardevolle signaal van onbalans in je leven. Deze signalen hebben een belangrijke functie en willen gehoord/gevoeld worden.

Bij een massage van een sportmasseur of fysiotherapeut zal het uitgangspunt zijn om de symptoom of klacht op te lossen, zonder dat je  bewust wordt van bron van de klacht.

“Luister naar het gefluister van je gedachten en gevoel, zodat je lichaam niet hoeft te schreeuwen.”

Ieder lichaam heeft zo zijn eigen taal en er is slechts één persoon die kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft. Dat ben jezelf.
Tijdens de massagesessies kan jouw onbalans aan het licht komen en krijg je er meer zicht op.

Massage helpt je om bewust te worden wat er bij jou speelt. Dat geeft je de mogelijkheid andere keuzes te maken en nieuwe stappen te zetten in je leven.