Massagetherapie in Wezep



Massage met bewustwording







De aanraking zijn traag en aandachtig. Je kunt dan beter voelen hoe jij in je vel zit. Zo wordt de relatie met je lichaam hersteld. Je leert zo sneller aan te voelen welke behoeften jij en je lichaam nodig hebben.


Je beseft dat je lichaam, gedachten en emoties met elkaar verbonden zijn. De relatie met je lichaam en geest kan je nu beter integreren in jezelf. Je bent beter in contact met jezelf.



Bij een massage wordt jouw aandacht vanzelf naar je lichaam gebracht. Jij komt dan meer thuis in je lichaam en minder in je hoofd. Zo ervaar je  meer rust in je lijf en hoofd.


Doordat je beter in contact bent met je lichaam, ervaar je meer energie. Er is nu meer ruimte om je eigen behoefte en verlangens te volgen in je leven.



Wat kan je verwachten?

Jij staat centraal bij de holistische massagetherapie.
In een gesprek staan wij samen stil bij je vraag of (pijn)klacht. En hoe dit voelt in je lichaam: fysiek en emotioneel.
Dit vormt de basis van de verdere massagesessie.

Op de massagetafel nodig ik je uit: om te voelen wat jij in je lichaam opmerkt. Door de aandachtige wijze van aanraken zal het lichamelijke gevoel zich verder gaan ontvouwen. Ik begeleid je daarbij om alles wat je bij jezelf ontdekt te doorvoelen en hieraan  woorden te geven. Een gevoel hoeft niet persé fijn of gemakkelijk te zijn. Het kan ook zwaar of minder plezier voelen. Bij massagetherapie mag alles gevoeld worden. Zo kom je (weer) in contact met jezelf.  Vanuit dit contact krijg je inzicht wat je lichaam wil vertellen.

Na afloop van een sessie bespreken we kort na welke indrukken of ervaringen jij hebt gekregen.




De klassieke massage is ook wel bekend als Zweedse massage, gericht op spieren en weefsels.
Ik maak hierbij gebruik van technieken van aandachtige knedingen, strijkingen en masseren van trigger points (‘knopen in je spieren’) gericht op je spieren, pezen en gewrichten.

Met deze massage wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en de stofwisseling van het lichaam gestimuleerd.

Je voelt waar spanning of ontspanning is in je lichaam aanwezig.


Een haptische massage richt zich op de energieverdeling en gevoel in je lichaam.
In deze massage ligt de intentie om zelf te voelen en te ervaren hoe het met je energiepeil is gesteld in dat gedeelte van je lichaam.

Onder deze massage vallen het dragen, liften of strekken van je benen en armen en draaien, liften van je hoofd.

Zo wordt je bewust van wat jij vasthoudt of juist te veel aan overgeeft. Deze bewustwording is vaak al een eerste stap naar balans vinden.
Bij-effect van deze massage is dat deze goed helpt bij spanningsklachten of slapeloosheid.


Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme.

Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten.

Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.


Deze massage wordt gegeven door middel van het rollen van de huid in diverse richtingen. 

Zones van je huid staan in verbinding via de zenuwen met je spieren, organen en andere lichaamsdelen.
Bindweefselmassage op een bepaald gebied toe te passen is het mogelijk om contact te maken met bijbehorende orgaan of lichaamsdeel.
Deze massage wordt ook vaak toepast bij vastzittende spanning ontstaan door stress of burn-out. Vastzittende spanning of emoties worden dan gevoeld.

Je wordt dan bewust wat er ‘onderhuids’ zich afspeelt of letterlijk voelen hoe je in je vel zit.  Na de massage wordt vaak ruimte ervaren.


Voetreflexzone massage heeft als uitgangspunt dat je voeten als spiegel van je lichaam worden gezien. De gesteldheid van de voeten reflecteren de algehele conditie van de mens.

Bij deze massage worden elk orgaan en elk lichaamsdeel beïnvloed door middel van aanraking van uiteinden van de zenuw- en energiebanen op de voeten. Bij het aanraken van de verschillende zones op de voeten kun je je bewust worden van wat zich bij jou afspeelt op bijbehorende gebied.

Het masseren van de voeten kan heel ontspannend worden ervaren. Na de massage voelen je voeten warmer en soepeler aan.

Een voetreflexzonemassage kan ook uitkomst bieden als je niet uitgekleed op een massagebank wilt liggen of, door bijvoorbeeld een blessure, niet in staat bent druk op een gedeelte van je lichaam te hebben.


Diep in ons lichaam schuilt een fascinerende kracht – de psoasspier, ook bekend als de “spier van de ziel”. Deze kernspier, die zich uitstrekt van de onderste borstwervel tot aan de binnenkant van het bovenbeen, speelt een cruciale rol in het handhaven van balans in het heiligbeen en het sacro-iliacale (SI)-gewricht.

De psoas komt tot leven bij schrik, sturend bij de instinctieve reacties van vechten of vluchten. Het is onze overlevingsspier die in actie komt tijdens bedreigende situaties. Onder stress vertoont de psoas vaak spanning, gezien zijn nauwe band met emotionele reacties. Verbindend boven- en onderlichaam, belichaamt deze spier de brug tussen het aardse en het hemelse, lichaam en ziel.

In de zoektocht naar ontspanning en evenwicht, kunnen we de psoas activeren door bewust de benen op te tillen, te rekken en te strekken. De benadering is altijd kalm, met aandacht en binnen de grenzen van het haalbare op dat moment.

Echter, de psoas is gevoelig voor stress, overbelasting en trauma, wat kan leiden tot diverse klachten, zoals:

  • Hevige lage rugpijn, intenser bij het staan
  • Klachten aan de heup, pijn in de liesstreek
  • Stijfheid in de onderrug, lies en/of heup
  • Raadselachtige, intense buikpijn

Begrijp de taal van je psoas en ontsluit de sleutel tot innerlijke balans en welzijn.


Focussen is stilstaan bij ‘iets’ dat nog vaag voelt in je lichaam. Het voelt alsof het iets te maken heeft met je leven.

Met focussen wordt dat ‘iets’ op een vriendelijke wijze uitgenodigd om zich te ontvouwen, zodat het zijn eigen verhaal kan vertellen. Zo wordt het helder waar het echt om gaat.

Het is een proces van aandachtig luisteren naar wat je lichaam wil zeggen, zonder oordeel of iets ermee te doen.


Iedere behandeling is uniek en afgestemd op jou. Dit bespreken wij vooraf.
Wat leeft er bij jou en is voelbaar in je lichaam.
Vaak bestaat een behandeling uit een combinatie van verschillende massages en technieken.

De massage gaan in een rustig tempo, met volle aandacht.

De werking van een behandeling is intens en wordt diep gevoeld.

Zo nodigt de aanraking en massages je uit om tot de essentie te komen.





75 euro

Duur :  90 minuten
incl. voor- en nagesprek
Behandeling wordt deels vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering.


Wil je een massage komen ‘proeven’ en ervaren?

Graag maken wij kennis met elkaar en komen in gesprek.
In het gesprek bespreken wij wat de aanleiding is voor je bezoek en wat holistische massage voor je kan betekenen.

Daarna ontvang je een massage. Zo krijg je alle ruimte om te ervaren hoe  de massage voelt en voor je is.

Na afloop bespreken wij hoe jij de kennismaking hebt ervaren.

70 euro

Duur : 75 minuten
incl. voor- en nagesprek
Wil je een meer tijd voor jezelf en je proces besteden?
Voor 90 euro bied ik 90 minuten sessies aan.
Geef dit vooraf aan bij je afspraak.

Behandeling wordt deels vergoed door (aanvullende) zorgverzekering.


Na een eerste kennismaking kan je kiezen voor een vervolgtraject in de vorm van massagetherapie.

Je gaat bewust ervaren wat je voelt en denkt. Het uitgangspunt is wat er nú speelt in je leven, in je gevoel of in je lichaam. Je lichaam is daarbij de poort naar het nu.

Door bewust in contact te komen met jezelf, kan de verbinding tussen hoofd en lichaam en tussen denken en voelen worden hersteld. Je denkend vermogen kan zo ondersteunend worden. Massagetherapie kan dus ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je denken.

Door te luisteren en waar te nemen in je lichaam ga je (subtiele) sensaties in je lijf voelen én kunnen vertalen. Als een gebied in je lichaam (waar spanning zit) wordt gezien, beluisterd en erkend, gaat het vaak als vanzelf ontspannen.

Je kan op deze pagina meer lezen over Holos Massagetherapie.

vanaf 55 euro

Duur :
60 minuten – 55 euro
75 minuten – 70 euro
90 minuten – 85 euro
incl. kort voor- en nagesprek
Deze behandeling wordt niet vergoed
door de zorgverzekering.


Ont-spannen = ont-moeten van jezelf

Gun jezelf even de rust en de ruimte.
Kom zo op adem met een intense ontspanningsmassage.

We bespreken eerst waar je lijf om aandacht vraagt en hierop stem ik de massage af:

Zo ont-moet jij jezelf.