holos massagetherapieStefan Verkerk - lichaamsbewust

Holos Massagetherapie: Wat is dat?

Het woord “Holos” komt uit het Grieks en betekend volkomen of heel. Holos massagetherapie werkt vanuit een holistisch visie. Dit houdt in dat je lichamelijke klachten of symptomen meestal in verband staan met je gevoelsleven. Jouw klacht of ziekte is een uiting van je lichaam dat er iets uit balans is. Deze (on)balans wordt beïnvloed door je gedachten en gevoelens. Dit komt doordat je lichaam en geest(gedachten) in verbinding staan.

Massagetherapie?

Het woord massagetherapie bestaat uit 2 zelfstandige woorden: massage en therapie. Therapie klinkt misschien zwaar of complex, dat is het niet. Het is eenvoudiger dan jij denkt. Sterker nog. Je hoeft niet zwaar te denken. Deze vorm van therapie is gericht op bewust ervaren wat je voelt en denkt. Ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf. Via massage en aanraken kun je in contact komen met alle aspecten van jezelf. De klacht wordt niet ‘weg’ gemasseerd of ontkent.
Je lichaam heeft zijn eigen taal, die jij kan leren te verstaan. Tijdens de massage wordt je uitgenodigd om helemaal bij de massage aanwezig te zijn. Bekijk dit artikel over bewustwording en massage.

Voor wie is massagetherapie geschikt?

Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden en wordt ingezet bij diverse klachten en ongemakken. Zowel de fysieke, als emotionele of psychische aspecten van je klacht krijgt de aandacht. Holos massagetherapie is een volwaardige complementaire behandeling en kan goed samengaan met overige behandelvormen, bijvoorbeeld psychotherapie of fysiotherapie.

Massagetherapie helpt bij o.a.:

  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn
  • Spijsverteringsklachten zoals Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)
  • Stress en burn-out klachten
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Chronische klachten
  • Onrust in je leven en/of lichaam
  • Moeite met contact maken met jezelf en je gevoelens

Uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat aanraken positief effect heeft op herstel en genezingsprocessen. Ook bevordert massagetherapie je welbevinden en welzijn. Daarom kom je massagetherapie ook tegen in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en hospice.

En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan Holos massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Bovendien maakt de aandachtige manier van aanraken en aanwezig zijn van de therapeut bij het proces van de cliënt, dat de cliënt zich thuis kan voelen komen in zijn lichaam.

(Bron: Holos academie voor Massagetherapie)

Het resultaat

Holos massagetherapie is een krachtig instrument voor herstel van onbalans in het lijf. Het geeft niet alleen verlichting van pijn en spanningsklachten, maar ook inzicht in ontstaan van de klachten. Dit bewustwordingsproces geeft de cliënt handvatten voor verdere herstel.

Een voorbeeld:
Een vrouw ervaar veel onrust in haar lichaam en hoofd. Zij had enige tijd geleden een miskraam gehad. Heel pijnlijk en verdrietig. Zij vertrouwde haar lichaam niet meer en voelde zich niet goed in haar vel zitten. Na enkele massage-sessies ervaarde zij meer rust in haar hoofd en lijf. De onrust maakte plaats voor rust en vertrouwen in haarzelf.

Holos massagetherapie zelf ervaren?

Holos Massagetherapie logo

Ben je nieuwsgierig of Holos massagetherapie iets voor je kan betekenen?
Neem contact met mij op of zoek een massagetherapeut op deze website in jouw buurt.