Hoe kom ik uit mijn hoofd en in mijn lichaam?

Als gediplomeerd massagetherapeut zorg ik ervoor dat je aandacht verschuift van je hoofd naar je lichaam. Ik help je bewust te worden van je lichaam en ontdekken wat het je wil vertellen. Zo help ik je om je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Mijn naam is Alfred Scholten en ik woon al meer dan 20 jaar samen met mijn man.  Verder voel ik mij geïnspireerd vanuit mijn christelijke achtergrond.

Mijn verhaal:

Ik had geen contact met mijn lichaam

Ik heb zelf ervaren hoe het is om voornamelijk bezig te zijn met zaken vanuit het ‘hoofd’ en de verbinding met het lichaam te verliezen. Op mijn werk was mijn hoofd altijd vol met cijfers, e-mails en deadlines. Thuisgekomen bleven mijn gedachten maar malen over wat ik nog moest doen. Mijn hoofd zat overvol en mijn lichaam voelde onrustig en futloos door de stress.

Van mijn onrust verlost

Ik heb hulp gezocht bij een coach en uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een massagetherapeut. Tijdens de massagesessies ben ik gaan luisteren naar wat mijn lichaam mij wil vertellen.
Ik ben meer bewust geworden van mijn lichaam. Meer vanuit mijn lijf en minder in mijn hoofd gaan leven. Zo kwam ik via mijn lichaam tot oplossingen om mijn “hoofdzaken” te beteugelen. Ik besefte toen pas dat mijn lichaam nooit liegt over wat er binnenin mij bewust of onbewust speelt.

Massagetherapeut

Ik verlangde ernaar om meer contact met mensen en ook intuïtief en fysiek bezig te zijn. Enthousiast door mijn ervaring bij de massagetherapeut heb ik  een vierjarige HBO-opleiding Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht gevolgd.

Afgelopen jaren heb ik reeds vele mensen kunnen laten ervaren hoe een holistische massage bewust maakt en tegelijk zorgt dat je helemaal tot jezelf kan komen. Dat is de kracht van het aanraken.

Mannen in balans

In mijn laatste opleidingsjaar heb ik een eindscriptie geschreven over mannen met een burn-out. Dit onderzoek bracht me een dieper begrip van de problemen die mannen met burn-out ervaren en hoe massagetherapie kan bijdragen aan hun herstel. Ik raakte geinteresseerd over man-zijn tijdens dit onderzoek en zocht naar meer diepgang.

Doorgroeien als therapeut en man

Daarom heb ik deelgenomen aan de workshop “Leiden vanuit mannelijke kracht” bij de School voor Transitie, onder leiding van Jacob Wielink. In deze drie daagse workshop heb ik zelf ervaren hoe mijn kwetsbaarheid in het man-zijn juist tot verbinding kan leiden.

Dit is de reden dat ik me specifiek richt op mannen die op zoek zijn naar balans.

Om mijn vakkennis verder te vergroten, heb ik diverse nascholingen gevolgd op het gebied van stress en burn-out bij Con-Amore en Total Health. Daarnaast heb ik mijn therapeutische massages onder ander verder ontwikkeld onder begeleiding van mijn oud-docent Hilda Wirtena van Raak-Arnhem.

Ik nodig je van harte uit om contact met mij op te nemen en een afspraak te maken.

Of je nu een man of vrouw bent, bij mijn praktijk vind je een veilige ruimte waar je jezelf kunt zijn en waar ik je kan begeleiden op je pad naar balans en welzijn.

In het kort:

  • Alfred Scholten
  • Massagetherapeut vanuit holistische visie
  • Van hoofd naar lichaam
  • Lichaamsbewustzijn vergroten
  • Ervaring met stress en overvol hoofd
  • Vierjarige HBO-opleiding aan Holos Academie
  • Specialisatie in mannen met stress en burn-out
  • Geregistreerd therapeut bij RBCZ
Alfred Scholten

Alfred Scholten

Ben je ook benieuwd wat jouw lichaam jezelf te vertellen heeft tijdens een massage?

Pijn is een toespraak die je lichaam houdt over een onderwerp dat voor jou van levensbelang is op een wijze die het best je aandacht trekt.

Mijn visie:
Eenheid van lichaam en geest

Ik werk vanuit een holistische visie en bekijk de mens in zijn geheel.

Als mens ervaar je het leven allerlei verschillende niveaus: lichamelijk, zintuigelijk, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Wanneer er verstoring is op één van deze niveaus, heeft dit invloed op de andere niveaus.

Klachten zijn waardevolle signalen van onbalans.

Hoe vervelend een lichamelijke klacht of symptoom ook kan zijn, vanuit een holistische visie zijn dit waardevolle signalen van onbalans in je leven. Deze signalen hebben een belangrijke functie en verdienen gehoord en gevoeld te worden.

Bij een massage van een sportmasseur of fysiotherapeut zal het uitgangspunt zijn om de symptoom of klacht op te lossen, zonder dat je  bewust wordt van bron van de klacht.

“Luister naar het gefluister van je gedachten en gevoel, zodat je lichaam niet hoeft te schreeuwen.”

Ieder lichaam heeft zo zijn eigen taal en er is slechts één persoon die kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft. Dat ben jezelf.

Tijdens de massagesessies kan jouw onbalans aan het licht komen en krijg je er meer zicht op. Door in contact te komen met jezelf, kom je in beweging. Van daaruit ontstaat er ook verbinding met anderen, als je dat wenst.

In de afgelopen jaren heb ik velen de kracht van holistische massage laten ervaren. Mijn massages creëren bewustwording en bieden de mogelijkheid om volledig tot jezelf te komen. Mijn aanraking wordt vaak omschreven als aandachtig, stevig maar liefdevol.

In mijn praktijk is er ruimte voor openheid en vertrouwen, waar je in alle veiligheid en discretie kunt delen wat er in jou leeft.