Neem jij contact op met jezelf?

,

In contact met jezelf leven. Klinkt misschien wel zweverig. Snap ik, maar dat is niet. In onze dagelijks leven zijn we zo druk met anderen, waardoor onszelf vergeten. Alleen in contact met jezelf zijn, is belangrijk. Het helpt je om vanuit je gevoel beslissing te nemen en zo balans te vinden. Ben jij in contact met jezelf? En hoe neem jij contact op met jezelf?

Wel of geen contact met jezelf?

Laat ik eerst uitleggen wat contact nu is. Contact betekent met gevoel of met aanraking. Kortom je voelt iets. Bijvoorbeeld je krijgt een warm gevoel (fysiek) wanneer je iets heel persoonlijks vertelt aan een ander. Of je voelt blijdschap of verdriet bij het lezen van een boek. Je lichaam reageert dus. Dat ervaar je en je ‘weet’ dat het bij je hoort. Het gevoel is niet bedacht of opgelegd.

Er is geen contact, wanneer je niet bewust bent van je gevoel. Je bent dan als het ware niet thuis in je lichaam. Dus niet met jezelf. Hoe gebeurt dat? Een voorbeeld.

Misschien herken je dit ook. Ik vergeet mijzelf wel eens bij drukke werkdagen en privé veel (leuke) afspraken staan. En als ik niet oppas, dan ga ik gewoon door. Mijn hoofd draait overuren. Continu bezig met de volgende afspraak of klusje. Zo ben ik niet aan het voelen. Voel ik mij gelukkig? Ben ik nu blij? Wanneer je druk bent, vergeet je dit te vragen.

Doorbreek de hypnose en kom in contact

Zolang je onbewust blijft doordraven, leef je in een soort roes. Een hypnose. Je denkt dat je het goed doet. Zonder af te vragen of het ook fijn voelt. Je gedachten kunnen je van het voelen afhouden.

Sta uit je hoofd en stap in je leven

Sta gewoon even stil. Stilstaan om te voelen hoe het echt met je gaat. Even een breuk maken. In je denken, werken, doen en laten. Pauzeer jezelf en neem contact op met jezelf.

Contact opnemen = jezelf pauzeren

Het gaat niet vanzelf, jezelf pauzeren. Door bewust aandacht naar je lichaam te brengen, ontstaat contact met jezelf. Dan is er verbinding.

Na afloop van een massage vroeg ik een client hoe het hij zich voelde. Hij antwoordde bijna verontschuldigend “Moeilijk te omschrijven. Het lijkt wel of ik nu pas voel hoe ik echt ben.” Hij had mij hiervoor wat verteld hoe hij volle agenda beheerde. Niet dus.

Om elke keer een breuk(je) te maken, vraagt aandacht en geduld.
Holistische massage kan je hierbij helpen. In contact komen met je lichaam, gaat beter wanneer professioneel je laat raken door een ander.

Wil jij in contact komen met jezelf?
Neem gerust contact op met mij. Dan gaan wij samen contact opnemen met je lichaam, gevoel en jezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.