Misschien vraag jij je wel af of een massage(therapie) helpt bij een burn-out. Er zijn naast reguliere behandelingen bij psychologen al zoveel alternatieven voor behandeling van burn-out.
In deze blog, leg ik je uit hoe massagetherapie kan bijdragen aan herstel van een burn-out aan de hand van de volgende vragen:

Waarom massagetherapie bij burn-out?

Mensen met een burn-out zijn over grenzen gegaan. Hierdoor ontstaat er onbalans in je leven. De onbalans heb je waarschijnlijk al lijfelijk ervaren. Zoals vermoeidheid, regelmatig hoofdpijn of hoge spierspanning.

Spanning is wie denkt te zijn, 
ontspanning is wie je werkelijk bent.

Je lijf is de spiegel hoe het met je geest is gesteld. Ben jij uit balans, dan is dat voelbaar in je lichaam. Lichaam, gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen zijn allemaal met elkaar verbonden, beïnvloeden elkaar en vormen jouw als persoon. Iedereen kent wel een gebeurtenis of moeilijke omstandigheden die je liever niet (on)bewust wil voelen, negeren, toegeven of accepteren. In je lichaam zet juist dat zich vast en je voelt dat als pijn, spanning of blokkades. Langdurige (werk)stress kan ervoor zorgen dat jij de verbinding met lichaam en met je gevoel kwijt raakt. Alle signalen van je lichaam herken je niet, met als gevolg een burn-out. Terwijl juist daar de sleutel ligt voor herstel. Stilstaan wat je voelt, wat je hoofd lange tijd ontkende, zodat je bewust opnieuw kunt kiezen.

Meer hierover kan je lezen in het artikel “Waarom massage en bewustwording”
Met een massage ga je met aandacht stil staan hoe jij je voelt. In alle rust bewust gaan voelen en ontdekken wat je lichaam zegt. Je lichaam liegt nooit, en is altijd eerlijk. Het is soms confronterend, maar geeft ook inzicht. Zoals een spiegel.

Effect van een massage bij burn-out

Massage heeft effect op het fysieke en mentale. Je spieren en andere weefsels worden gestimuleerd en geactiveerd. Het natuurlijk herstel vermogen van je lichaam wordt zo aangesproken. Het is bekend dat bij massage ook stress verlagende stoffen (hormonen) vrijkomen. Zo kan het lichaam zich meer ontspannen en jij krijgt meer rust.

Massage brengt balans tussen voelen en denken

Massage brengt je lichaam en geest samen. In je lichaam worden spanning gelokaliseerd en je maakt contact met je spanning. Zo ga je steeds beter je de taal van je lichaam begrijpen. Je begrijpt beter wat je lichaam eigenlijk altijd wilde zeggen. Dit geeft jouw meer inzicht in de mogelijke oorzaken en ontstaan van je burn-out.

Holistische massage brengt:

  • Ontspanning en rust
  • Bewustwording van patronen en overtuigingen die jouw niet meer helpen
  • Balans doordat ziekte, pijn en verlies een plek krijgen in je lijf, hart en hoofd.


Kortom: Holistische massage helpt bij balans vinden in lichaam en geest.

Meer over Holos Massagetherapie kan je hier vinden. Wil je het liever ervaren dan lezen? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsconsult.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.