haptische massage

Wat is haptische massage?

Haptische massage komt voort uit de haptonomie. Hapsis is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’ of ‘tast’. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Haptische massage nodigt je uit om contact te maken met je gevoel en de energiestroom in je lichaam. Deze massagevorm wordt ook energetische massage genoemd.

Het bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bént!

Je wordt zo bewust en geeft inzicht hoe je in het leven staat, wat je beweegredenen en patronen zijn.

Het affectief aanraken komt in ons onze westerse en rationele leven in verdrukking. Het denken overheerst het voelen. Zo ontstaat er een onbalans in ons zenuwstelsel wat kan leiden tot het ontstaan van klachten als hypertensie (hoge bloeddruk), nekschouderpijn, rugpijn, rsi-klachten, maar ook hyperventilatie, overspannenheid, angst- en paniekstoornissen etc.

Haptische massage nodigt je uit om dichter bij je gevoel te komen. Vanuit je gevoel kun je beter keuzes maken op welk vlak dan ook. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen. Evenwicht tussen denken en voelen leidt tot een beter functioneren op elk gebied.

Voor wie is haptische massage bedoeld?

Iedereen die het contact met hun lijf kwijt zijn of teveel in hun hoofd zitten. Een haptische massage richt zich op de energieverdeling en gevoel in je lichaam. In deze massage ligt de intentie om zelf te voelen en te ervaren hoe het met je energiepeil is gesteld in dat gedeelte van je lichaam. Het werkt ook heel goed bij psychische klachten om de blokkades van de energiestroom weer beter te laten doorstromen.
Bij de massage wordt je je bewust wat jij vasthoudt of juist te veel aan overgeeft. Deze bewustwording is vaak al een eerste stap naar helen. Waarom en hoe lees je hier.

Hoe verloopt een haptische massage?

Deze massage kenmerkt zich door zachte aanraking en strijking van delen van het lichaam. Liften van het hoofd, het strekken van benen, of dragen van armen. Iedere aanraking is met aandacht en gevoel uitgevoerd. Soms laat ik mijn handen rusten op een plek, zodat jij met je aandacht ernaar toe kan komen. Ik nodig je zo uit om aandachtig je gevoel in je lichaam te volgen.

Nieuwsgierig geworden? Wil jij een haptische massage ervaren? Neem contact met mij op.