Holistic Pulsing-Lichaamsbewust.nlGeetanjal Khanna

Wat is Holistic Pulsing?

Het lichaam wordt in beweging gebracht op een natuurlijke manier bij Holistic Pulsing. Het lichaam komt door het pulsen in een speciaal afgestemd ritme. De masseur brengt het hele lichaam in een stromende, golvende beweging. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen.

Ontspanning, bewustwording en genieten.

Het lichaam komt al snel tot rust en gaat zich ontspannen door de ritmische bewegingen. Je krijgt de mogelijkheid om je over te geven aan deze stromende golfbeweging door zich er als het ware ‘in te laten zakken’.  Je wordt steeds meer bewust worden van je eigen lichaam.

Een ontdekkingsreis door het lichaam: door de afwisseling van kleine en grote pulsen en het ‘wiegen’, het bewegen van armen en benen kan een sessie zeer intense ervaring zijn.

Tijdens een pulsingsessie lig je gekleed op een behandeltafel.

Luisteren naar de stem van je lichaam: jouw grenzen en mogelijkheden

Je kunt steeds beter gaan luisteren naar de stem van je eigen lichaam door de groeiende ontspanning en bewustwording. Voelt de beweging ergens ongemakkelijk, dan ligt daar je grens! Holistic Pulsing creëert een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je gaat naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen.

De spanningen laat je los op steeds dieper niveau. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten.

Een ogenschijnlijk eenvoudige behandelwijze.

Holistic Pulsing werkt niet probleemgericht. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat je zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in zijn lichaam.

Wat kan je ervaren tijdens het pulsen o.a.:

  • Ontspanning in het lichaam
  • Speelsheid van jezelf in je lichaam
  • Eigen grenzen leren ontdekken
  • Bewustwording
  • Afvoer van afvalstoffen

Water
Naast gevoel van zachtheid, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden.

De stromende en golvende bewegingen brengen de vloeistoffen in het lichaam in beweging. Je lichaam is dan geraakt in alle lagen. En tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Het stimuleert de doorstroming van de lichaamsvochten en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Wanneer spanning is losgelaten, komen de vastgehouden afvalstoffen vrij.

Drinken is belangrijk na een sessie, zodat de afvoer optimaal geactiveerd wordt.

Holistic Pulsing werkt lang door

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om te blijven liggen om na te voelen. Sommige mensen voelen de nawerking nog enkele dagen.

De behandeling

Holistic Pulsing wordt bij vrijwel iedereen toegepast. De behandeling zal nergens pijnlijk zijn.
Holistic Pulsing is een op zich zelfstaande behandelmethode en wordt ook wel gecombineerd met andere soort massages.

Holistic Pulsing is ontwikkeld in Nieuw Zeeland door Tovi Browning. Twaalf jaar geleden is Holistic Pulsing geïntroduceerd in Nederland en langzaam maar zeker krijgt het steeds meer bekendheid. De belangstelling groeit bij zowel natuurgerichte als in de reguliere gezondheidszorg. Holistic Pulsing steeds meer ontdekt en toegepast.

Zelf ervaren? Neem contact op