Balans of onbalans? Zo maak je eigen balans op.

onbalans en balans zoeken

Eindelijk. Ik heb mijn jaarcijfers af. Ze zijn in balans. Winst – en verliesrekening in onbalans hmm… Grappig dacht ik. Hoe zit het bij mij? In balans of onbalans? En waar kan ik mijn evenwicht zoeken, vinden of houden. Tja, allemaal ‘werkwoorden’. Alsof je kan werken aan je balans. Maar is dat wel zo?

Mijn hoofd zoekt zijn balans

Als ik mijn balans zoek. Dan neemt mijn hoofd het voortouw. Ik ga denken, mijmeren en soms piekeren. In mijn zoektocht denk ik aan verschillende thema’s zoals wonen, werken, gezondheid, hobby’s en relaties. Waar ben ik blij mee (winst)? En wat niet (verlies)?  En als ik een minpuntje vind, dan heb ik al een excuus bedacht. Ik zeg dan sorry tegen mijzelf: ik heb… geen tijd of geld of energie. Wat is jouw excuus?

Liever stoppen wij onze minpuntjes weg. Je pleegt fraude met je eigen balans. Wij houden ons graag voor de gek. Bewust en onbewust hou jij jouw onbalans in stand.

Mijn lichaam ontdekt zijn balans

Onbalans of balans? Je balans ontdekken is net zoals balanceren op een balk. In evenwicht komen of in balans zijn, bedenk je niet. Dat voel je. Je voelt of je in balans bent of niet.  Gewoon luisteren en voelen wat je lichaam aangeeft. Als jij je gevoel negeert dan val je om, dan raak je in onbalans.

Als de ziel gekwetst is en geen taal vindt, gaat het lichaam spreken.

Onbalans

Enige tijd geleden was ik uit evenwicht. En dat voelde ook zo. Mijn lichaam is moe en lusteloos en mijn hoofd stond op knappen van het malen en denken. Mijn balans terug vinden met mijn hoofd lukte niet. Dit gaf eigenlijk nog meer stress en spanning in mijn lichaam.

Van denken, naar voelen naar in-balans-zijn.

“Niet erover denken, ga maar voelen.” Hoorde ik tijdens een massage.

Ja voelen, dacht ik… en mijn hoofd wilde deze opdracht direct opvolgen.
Totdat ik met mijn aandacht naar mijn lichaam ging. Ik voelde de onbalans. Tegelijk kwam er helderheid in mijn hoofd. Mijn lichaam gaf mij inzicht over wat mijn onbalans wilde zeggen. Er zit veel (onbewuste) informatie opgeslagen in je lichaam. Wanneer dit wordt aangeraakt komt het aan de oppervlakte, weer in beeld van je bewustzijn.

Heb jij behoefte om jouw balans te voelen? Neem gerust contact met mij op.

 

 

Blijf op de hoogte en maak kans op een gratis massage.
Schrijf je nu in met de knop en ontvang nieuws en tips.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.