Aanraking helpt bij zelfacceptatie

, ,

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het gevoel van volledige zelfacceptatie

Ik kom regelmatig in aanraking met bijzondere verhalen en ervaringen van mijn cliënten.
Onlangs had ik een man in mijn praktijk, die voor het eerst een massage ontving van een man. Zijn feedback na de sessie was opmerkelijk en ontroerend. Hij voelde zich voor het eerst volledig op zijn gemak bij een massage. En hij kon de aanraking ten volle toelaten, waardoor hij diepe ontspanning ervoer. Wat hem echter het meest raakte en mij ook, was het gevoel dat hij volledig zichzelf kon zijn, iets wat hij nog niet eerder op deze manier had ervaren.

Angst voor Afwijzing: Een Barrière voor Zelfexpressie

Als homoseksuele man heeft hij een tijdlang geleefd met de angst voor afwijzing, wat hem ervan weerhield om zichzelf te zijn. Deze angst voor afwijzing leidde tot zelfafwijzing en het verbergen van zijn ware identiteit. Hoewel hij zichzelf volledig accepteert, is hij nog altijd op zijn hoede bij nieuwe ontmoetingen bij mannen en vrouwen. Maar deze keer gelukkig niet.

Het subtiele verschil tussen aangeraakt Worden en zich aangeraakt Voelen

In mijn werk als massagetherapeut hanteer ik altijd het principe van “zijn met wat er is”. Dit betekent dat alle gevoelens, sensaties, gedachten en beelden welkom zijn. Niets wordt genegeerd of weggemasseerd.

Wist je dat het ervaren van aanraking en het daadwerkelijk jezelf laten aanraken twee verschillende dingen zijn?

Het subtiele verschil tussen deze woorden weerspiegelt een groots verschil in beleving. Daarom besteed ik bewuste aandacht aan de manier waarop mijn handen de ander aanraken.

Overgave aan het Moment: Het Omarmen van Aanraking

Het omarmen van een aanraking vereist overgave aan het moment. Het is een moment waarop er contact is met jezelf en alles wat bij je hoort. Het is het accepteren van je man-zijn, je gevoelens, verlangens en zelfs je verdriet of het verlies van iets wat er niet meer is.

Man-zijn, gevoelens en verlangens: Het belang van Zelfacceptatie

De ervaring van deze cliënt benadrukte nogmaals de kracht van man-tot-man massage. In dit geval was de extra dimensie massage door homoseksuele man. Het biedt een veilige ruimte waarin ze zichzelf kunnen zijn, zonder angst voor afwijzing. Het creëert de gelegenheid om diepgaand contact te maken met hun eigen lichaam, emoties en behoeften. Het is een intieme reis naar zelfacceptatie en innerlijke rust. Over zelfacceptatie bij homemannen lees deze blog.

Diepgaand Contact: Het pad naar Zelfacceptatie en Innerlijke Rust

Als massagetherapeut voel ik me vereerd om deze reis met mijn cliënten te mogen maken. Het is mijn missie om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin ze de helende kracht van aanraking kunnen ervaren.

Een uitnodiging voor jouw: veiligheid en heling door Aanraking

Kom tot rust, omarm jezelf en ontdek de transformerende kracht van man-tot-man massage. Je verdient het om volledig jezelf te zijn en in contact te komen met je eigen lichaam en emoties. Of je nu heteroseksueel, homoseksueel, biseksueel of transgender bent, ik sta klaar om je te begeleiden op jouw pad naar ontspanning, zelfacceptatie en een dieper lichaamsbewustzijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.